Gerookte kip met kerriesaus

Het lekkers is dit met zelf gerookte kip. Ik heb een rookoven, die gebruik ik eigenlijk alleen om vis en kip te roken. Het is warm roken. Het duurt ongeveer 45 minuten om een kipfiletje of visje te roken. Leuk om te doen en erg lekker.
Dit recept is ook weer van André afkomstig.
Je kunt het als voorgerecht serveren, maar het is ook een lekker feesthapje bij de borrel

Benodigdheden
– gerookte kipfilet
– gemengde sla
– pistache nootjes
– pijnboompitten
– 2 sinaasappels
– citroenrasp
– mayonaise
– crème fraiche
– 1 tl thijm
– 2 tl kerriepoeder

Bereiding
Maak een saus van 1 uitgeperste sinasappel, kerriepoeder, thijm, en citroenrasp (eventueel een scheutje citroen).
Laat dit inkoken tot 1 dl.
Voeg er dan 2 el. mayonaise en 2 el crème fraiche bij.
Snij de kipfilet in partjes
Maak een nestje van de sla en de nootjes en leg daar de partjes kipfilet op en een paar partjes sinasappel.
Garneer het met de saus

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks, voorgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.