Zeekraal met gamba´s

Dit is echt een super voorgerecht. Dertig jaar geleden at ik voor het eerst zeekraal, bij een vriendinnetje die een zak zeekraal van een aanbidder had gekregen. Ik vind het een heerlijke groente.
Volgens het oorspronkelijke recept maak je dit gerecht met kleine garnalen.  Ik gebruik liever flinke gambas. Ik neem er drie tot vier per persoon

Het sausje is het enige wat je kunt voorbereiden.  De rest moet je ter plekke maken.

Ingrediënten
image

3-4 gambas pp
Sap van halve citroen
Geraspte citroen schil
150 gr zeekraal
2 avocados.
Crème frache.
Bieslook

Bereiding

Maak een sausje van de crème fraîche met de citroen sap en wat geraspte schil en bieslook.
Schil de avocado en snij in plakjes.
Blancheer de zeekraal.
Bestrooi de gambas met peper en zout en bak ze.
Verdeel over de bordjes de zeekraal, avocado en gamba´s en schenk de saus er over.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.