Thais rundvlees in oestersaus

Het lekkerste met ossehaas. Bief kan soms taai zijn. 
en Nederlandse broccoli kan ook.

Ingrediënten:
– 350 gr rundvlees
– 200 gr gai lan (chinese brocoli)
– 7 teentjes knoflook
– 2 eetl kecap
– 1 rode lombok
– 5 lentjeuitjes
– 1 eetl palmsuiker
– 3 eetl oestersaus
– 1 eetl rijstwijn
– 1 eetl maizena
– 1 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Hak de knoflook fijn en snijd de lombok in reepjes.
Snijd de gai lan en de lenteuitjes in stukjes.
Meng het vlees met de knoflook, de ketjap, de palmsuiker en de maizena en laat dit 45 minuten marineren.
Verhit in een wok de olie en voeg het vlees toe en bak dit vrijwel gaar.
Vervolgens de gai lan, de lombok, de lenteuitjes, de rijstwijn en de oestersaus toevoegen en bak het totdat het vlees gaar is.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s