Stoofvlees van Andre

Ik houd niet zo van fruit in mijn vlees of vis gerechten.  Met tong Picasso doe je mij geen plezier.  Maar in dit recept is het fruit heerlijk en heeft het niet die overheersende smaak. 
André maakte dit voor de eetclub. Het komt waarschijnlijk uit de kookbijbel van Piet Huysentruit, maar ik noem het gewoon stoofvlees van Andre

Ingrediënten
– 800 gr rundvlees,
– 100 gr boter of croma,
– 150 gr gerookt spek,
– 3 uien,
– 3 tl kerrie,
– 1 el mosterd,
– peper, zout,
– 1 teentje knoflook,
– 2 el bloem,
– 1/2 liter bouillon,
– 1 dl slagroom,
– 1 appel
– klein blikje ananas.

Bereiding
Rundvlees in dobbelstenen snijden en ongekruid goed bruin aanbraden en even uit de braadpan halen.
Vervolgens in de braadpan de spekblokjes en en de fijngesneden uien 5 minuten fruiten. Voeg er de kerrie, de mosterd, peper, een beetje zout en uitgeperste knoflook aan toe en roer alles goed door elkaar.
De bloem erbij doen.
Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en laat al roerende aan de kook komen.
De stukjes vlees gaan nu weer in de pan.
Alles 3 uur op een klein pitje stoven, wel regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen. De appel en ananas licht aanbakken en bij de ragout doen.
Van het vuur nemen en als laatste de room erbij doen.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .