Roche baron met champignons en portsaus

Dit voorgerecht heb ik het eerst gegeten bij de kookclub  ruim 20 jaar geleden. Toen Roche Baron nog  Montbriac heette. Volgens mij voor het eerst door Hanneke gemaakt
Ik heb het zelf nog vaak daarna gemaakt en vind het nog steeds lekker

Ingrediënten
– 375 gram champignons fijn
– 5 bosuitjes
– 2 el boter
– 3 el rode port
– zout
– peper
– 125 gram veldsla
– 300 gram Montbriac/Roche Baron
– 1 bruin stokbrood

Bereiding
Champignons schoonvegen met borsteltje en in plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
In pan boter verhitten.
Champignons op hoog vuur ca 2 min. al omscheppend bakken.
Bosui toevoegen en nog 1 min. meebakken.
Port, zout en peper aan champignons toevoegen en afgedekt ca 5 min. zachtjes laten stoven.
Intussen veldsla over 5 borden verdelen.
Kaas in plakjes snijden.
Champignons over veldsla verdelen.
Op champignons telkens 3 plakjes kaas rangschikken.
Serveren met stokbrood.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.