Prosecco pudding

Prosecco vind ik heerlijk om als aperitief een maaltijd te beginnen, met bijvoorbeeld limoncello met wat vers citroensap. Maar je kunt er ook prima een maaltijd mee afsluiten. (en ook dit recept is door Anne ontdekt)
Ik vervang de aardbeien vaak door (diepvries) bosvruchten.
Het is snel klaar en het is een lichte afsluiting van de maaltijd. Een nadeel is dat hij niet altijd mooi uit de vorm komt, en je een ongeregeld hoopje fruit en proseccogelei op je bord hebt, maar dat doet aan de smaak niets af. Het is lekker om er een muscato d’asti bij te serveren.

Benodigdheden
– 80 g suiker
– 6 blaadjes gelatine, geweekt en uitgeknepen
–  350 prosecco brut
– 500 gram aardbeien, gehalveerd
– verder: liefst een tulbandvorm, anders een cakevorm

Bereiding:
Maak een siroop van 250 ml water en de suiker en los er de gelatine in op.
Laat afkoelen en meng de prosecco 
er door.
Verdeel de aardbeien over de bodem van de cakevorm en schenk er de wijngelei over. Zet minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
Keer de pudding om boven een schaal

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in toetjes. Bookmark de permalink .