Marokkaanse sudderlapjes

Dit is erg lekker. De titel Marokkaans is een beetje fake; zie de wijn die er in moet. De ras el hannout en de citroen geeft de heerlijke Marokkaanse touch.
Let op met de citroen.  Ik doe vaak wat minder. De ras el hannout verdubbel ik daarentegen weer.
De suddertijd kun je ernstig verkorten door een snelkookpan te gebruiken (doe ik altijd).

Benodigdheden
– 4 sucadelappen
– 2 eetl. ras el hanout
– olijfolie
– 4 tenen knoflook, fijn gehakt
– 1 ui, gesnipperd
– 2 ingelegde citroenen
– 2 dl witte wijn
– 2 dl runderbouillon
– peper & zout
– 150 gram olijven, zonder pit
– verse koriander, of peterselie.

Bereiding:
Bestrooi de sukadelapjes aan alle kanten met ras el hanout.
Verhit wat olie in een braadpan en braad er het vlees in aan.
Haal het vlees dan uit de pan en fruit de knoflook en ui in het bakvet.
Doe het vlees terug in de pan, leg de citroenen erbij en schenk de wijn en bouillon in de pan.
Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en doe de deksel op de pan.
Laat dit zeker een uurtje of drie op het laagste vuurtje sudderen.
Voeg een uurtje voor het einde de olijven toe.
Gebruik het braadvocht later om als jus over het vlees heen te lepelen.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.