Knoflooksoep met chorizo

Met dank aan Anne die dit heerlijke soepje laatst maakte.  Ja hij mag bij mijn favorieten! 
Het binden met aardappels doe ik niet altijd .  Ik bind een knoflooksoep graag met eidooiers en olijfolie.  De slagroom klop ik apart op en mop ik als toefjes op de soep vlak voor het opdienen.

Ingrediënten
– 300 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken

– 15 (of iets minder) teentjes (roze) knoflook, gepeld
– 1 liter krachtige kippenbouillon
– 1 stukje chorizo (1 ons)
– 5 dl zonnebloemolie
– 2 dl slagroom
– 1 eidooier
– bieslook, in stukjes geknipt
– peper, zout en sereh (gemalen citroengras)

Bereidingswijze
Snij de chorizo in plakjes en snij de plakjes in kwartjes. Laat de zonnebloemolie heet worden in een hoge pan en frituur de chorizo in 40 seconden krokant, in twee porties. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel de stukjes, als ze afgekoeld zijn, tussen je vingers.

Breng de bouillon aan de kook, doe er de knoflookteentjes en de aardappelstukjes bij en laat ze een half uur zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Klop de eidooier door de slagroom. Haal de pan met bouillon van het vuur, doe het roommengsel bij de bouillon en pureer met een staafmixer tot een schuimige soep.
Breng op smaak met zout, peper en sereh en bestrooi met de bieslook en chorizokruimels.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .